Забрзано стареење и стрес

Научниците докажале дека поради присуство на хроничен стрес во организмот доаѓа до забрзано стареење.Успешното регулирање на стресот е основа на "антиејџинг" медицината...

Стрес и карцином

Хроничниот стрес и трауматските настани во животот го "рушат" имунитетот.Научниците докажале дека под нивно дејство имунолошкиот систем дозволува појава и ширење на карцином...

Форум – Дали живееме во стрес

Дали живееме под стрес? Колку е стресот присутен во секојдневието? Што се најчестите причини за стрес денес? Членовите на Антистрес клуб дискутираат во клупскиот форум...


Ново!! Антистрес он-лајн!

Аудио-визуелни АНТИСТРЕС, ВЕЛНЕС и АНТИЕЈЏИНГ програми.

Научете ги вештините на:

релаксационен тренинг

Психомоторна релаксација

висцерален тренинг

Регулирање на стресот во внатрешните органи

позитивен тренинг

Позитивно програмирање на мислите

самоисцелување тренинг

Покренување на моќта на самоисцелување

контемплативен тренинг

Смирувачка медитација и влез во здрав сон

вионизер

Ресетирање на врската ум-тело

Ефикасни програми за минимална цена!
Едноставни за употреба!

ТЕСТОВИ

Во овој домен, по пат на самотестирање, можете сами да ги препознаете и утврдите важните факти во однос на тоа:

  • колку моментно живеете во склад со својот организам (степенот на вашата психофизичка благосостојба)
  • колкава ви е склоноста како личност кон стресни пореметувања
  • колкав ви е моментниот индекс на стрес на скалата на животни стресови и што значи тоа
  • колкава ви е предиспозицијата за работен стрес
  • колкаво е нивото на синдромот на прегорување кај вас и што да правите во врска со тоа
  • дали и до кое ниво постоечката организација на време и активности ви предизвикува исцрпување од типот на хроничен стрес
  • дали имате знаци за анксиозно пореметување
  • дали имате знаци за панично пореметување
  • дали имате знаци за депресивност
 

Одберете ја опцијата за која сметате дека е важна за проверка на вашата состојба и сопствените капацитети во однос на стресот. Пополнете го тестот кој што ќе ви се отвори и проверете го резултатот на табелата која што се наоѓа под секој тест.

Завземете активен став кон регулацијата на стресот и стресното пореметување!
ТЕСТ ЗА БЛАГОСОСТОЈБА

ТЕСТ ЗА ОПШТА СКЛОНОСТ КОН СТРЕС

ЖИВОТЕН СТРЕС ТЕСТ

ТЕСТ ЗА ПРЕДИСПОЗИЦИЈА КОН РАБОТЕН СТРЕС

СИНДРОМ НА ПРЕГОРУВАЊЕ – ТЕСТ

ОРГАНИЗАЦИЈА НА ВРЕМЕ И СТРЕС - ТЕСТ

АНКСИОЗНОСТ

ПАНИЧНИ НАПАДИ

ДЕПРЕСИВНОСТ

Што е тоа стрес?

Дали, колку и кога е опасен?

Информирајте се правилно за стресот и стресните последици!

Колку сте под стрес?

Колкава ви е склоноста и ризикот кон стресни пореметувања во моментов?

Дали сте анксиозен, депресивен?

Имате ли панични напади?

Тестирајте се бесплатно!

Сакате да научите како да го регулирате стресот?

Одберете го вистинскиот програм за самопомош!

Имате потреба од стручен совет?

Советувајте се он-лајн!

Сакате да учествувате во заштитени групни дискусии?

Бидете учесник на клупскиот форум!

Имате потреба од достап до специјални програми за регулирање на стресот и стресните последици?

Станете член на Антистрес Клуб!

Сакате неограничен месечен пристап до аудио-визуелните програми?

Станете член на Антистрес Клуб!