Забрзано стареење и стрес

Научниците докажале дека поради присуство на хроничен стрес во организмот доаѓа до забрзано стареење.Успешното регулирање на стресот е основа на "антиејџинг" медицината...

Стрес и карцином

Хроничниот стрес и трауматските настани во животот го "рушат" имунитетот.Научниците докажале дека под нивно дејство имунолошкиот систем дозволува појава и ширење на карцином...

Форум – Дали живееме во стрес

Дали живееме под стрес? Колку е стресот присутен во секојдневието? Што се најчестите причини за стрес денес? Членовите на Антистрес клуб дискутираат во клупскиот форум...


вионизер

ВИОНИЗЕР претставува аудио-визуелна програма која е наменета за индуцирање (поттикнување) оптимална мозочна синхронизација по пат на ресетирање на негативните ментални активности и позитивно сетирање на односот ум-тело. Едноставен е за употреба овозможувајќи едновремено исцелувачко и креативно искуство. По неколку минути на оптималната употреба корисникот се чувствува сосоема поинаку! Ефектите кои ги предизвикува ВИОНИЗЕР упатуваат на ослободување на хормонот ендорфин во организмот на корисникот.

ВИОНИЗЕР е создаден согласно современите сознаниа од областа на невробихевиоралната наука, проверените терапевтски методи на менталното репроцесирање (ЕМДР), долгогодишните ускуства во третманот на стресните и анксиозните пореметувања, како и автентичните искуства во успешната примена на арт-терапијата (лечебната уметност). Тој содржи специфичен, научно потврден, спектар на аудио-визуелни фреквентни секвенци кои му овозможуваат на мозокот да ги одблокира и репроцесира блокираните содржини во умот и телото, а потоа и да ја реституира оптималната синхронизација на својата активност. Во исто време овие содржини предизвикуваат крајно позитивно естетско доживување.

Употреба

ВИОНИЗЕР е наменет за третирање на: општата напнатост, внатрешната вознемиреност, нерасположението, анксиозноста, паничните состојби, фобиите, тремата, акутниот и хроничниот стрес, посттрауматските пореметувања, синдромот на прегорување, енергетскиот дефицит и дебаланс, психосоматските реакции поврзани со стрес (покачување на крвен притисок, тахикардија, вегетативни реакции на внатрешни органи итн.), хормонските и имунолошките пореметувања поврзани со стрес, несоницата, телесната болка од психичко потекло, недостатокот на мотивација, блокираната креативност итн. ВИОНИЗЕР се користи кај акутните пореметувања по потреба, а кај хроничните започнува со неколку пати неделно во првите две-три недели, па еднаш неделно неколку недели, па по потреба.

Процедура

За успешна примена на ВИОНИЗЕР потребно е внимателно следење на следните чекори:
  1. 1. Подготви ги оптималните услови (заштитен простор, адекватна техничка опрема, удобна столица итн.)
  2. 2. Фокусирај ја менталната содржина која во моментот создава психичко оптеретување/стрес
  3. 3. Концентрирај се на телесната реакција (стегање во телото, блокада, немир, страв, слабост и сл.), лоцирај ја точно каде е во внатрешноста, остани со неа поврзан и почни да дишеш рамномерно, лесно и мирно
  4. 4. Стартувај го ВИОНИЗЕР останувајќи во контакт со телесните ракции и дишењето
  5. 5. Остани за цело време на траењето на програмата едновремено концентриран на тројната стимулација (аудио/визуелна/телесна) и продолжи да дишеш рамномерно, лесно и мирно

 

Напомена

  • Доколку во моментот немате јасна ментална содржина на која би се фокусирале (чекор два), веднаш премините на третиот чекор (концентрација врз телесните реакции кои ги имате во моментот, итн.) и следователно останатите - како е погоре наведено во рецептурата.
  • Ова програма не се препорачува кај особи кои страдаат од функционални мозочни растројства (епилепсија, под дејство на дроги, интоксикација, исцрпеност, итн.), психотично растројство и кои во моментот чувствуваат психичка растроеност, негативизам или тешкотии во вниманието.

 

Согласност

Се согласувам да ги следам упатствата, процедурите и напомените кои се однесуваат на оваа програма за интерактивна самопомош и прифаќам да постапувам според нив.


Цена: 150 ден.

Цена: 2000 ден.
Цена: 500 ден.

Што е тоа стрес?

Дали, колку и кога е опасен?

Информирајте се правилно за стресот и стресните последици!

Колку сте под стрес?

Колкава ви е склоноста и ризикот кон стресни пореметувања во моментов?

Дали сте анксиозен, депресивен?

Имате ли панични напади?

Тестирајте се бесплатно!

Сакате да научите како да го регулирате стресот?

Одберете го вистинскиот програм за самопомош!

Имате потреба од стручен совет?

Советувајте се он-лајн!

Сакате да учествувате во заштитени групни дискусии?

Бидете учесник на клупскиот форум!

Имате потреба од достап до специјални програми за регулирање на стресот и стресните последици?

Станете член на Антистрес Клуб!

Сакате неограничен месечен пристап до аудио-визуелните програми?

Станете член на Антистрес Клуб!