Забрзано стареење и стрес

Научниците докажале дека поради присуство на хроничен стрес во организмот доаѓа до забрзано стареење.Успешното регулирање на стресот е основа на "антиејџинг" медицината...

Стрес и карцином

Хроничниот стрес и трауматските настани во животот го "рушат" имунитетот.Научниците докажале дека под нивно дејство имунолошкиот систем дозволува појава и ширење на карцином...

Форум – Дали живееме во стрес

Дали живееме под стрес? Колку е стресот присутен во секојдневието? Што се најчестите причини за стрес денес? Членовите на Антистрес клуб дискутираат во клупскиот форум...


самоисцелување тренинг

ТРЕНИНГОТ ЗА САМОИСЦЕЛУВАЊЕ претставува аудио-визуелна програма кој е наменета за практично водење низ високо ефикасен тренинг за поттикнување и инсталирање на самоисцелувачките капацитети, согласно методот на концентрично самоисцелување. Таа е воедно и ефикасна терапевтска стрес-менаџмент програма која ја користи моќта за самоисцелување, која постои како природно даден потенцијал во сите човечки организми.

Оваа програма е резултат на повеќе од дваесетгодишна негова успешна примена на полето на стрес-менаџментот. Воедно, таа преставува напреден модел на интерактивните програми за самопомош, како специфичен дел од спектарот на стрес-менаџмент програми. Оваа програма би требало да се користи како специфичен третман и тренинг за стрес-менаџмент.

Употреба

ТРЕНИНГОТ ЗА САМОИСЦЕЛУВАЊЕ е наменет за третирање на психосоматските заболувања поврзани со хроничниот стрес (кардиоваскуларни – инфаркти, хипертензија, атеросклероза, тахикардија, аритмија итн.; на органите за варење - улкуси, колити, илеити, раздразнетост на цревата и стомакот итн.; белодробни – астма, психички условено отежнато дишење и сл; кожни – неуродерматити, екцеми, псоријаза, опаѓање на косата и сл.; хормонални – дијабетес, тиреоидеа, ПМС, постпартални пореметувања; метаболни – хиперлипидемии итн.), имунолошките пореметувања (карциноми, артрити и други автоимуни заболувања), постоперативните и други состојби со намалени одбранбени потенцијали, хроничната истоштеност, синдромот на прегорување, депресивноста, енергетскиот дефицит и дебаланс. Исто така, оваа програма претставува и одлична алатка за јакнење на општите одбранбени потенцијали на организмот, како превенција на заболувања и исцрпеност.

ТРЕНИНГОТ ЗА САМОИСЦЕЛУВАЊЕ се користи во стандардна програма два пати дневно, па еднаш дневно во првите две-три недели, потоа два пати неделно и еднаш неделно во следните неколку недели, па по потреба.

Процедура

За успешна примена на ТРЕНИНГОТ ЗА САМОИСЦЕЛУВАЊЕ потребно е внимателно следење на упатствата кои во себе ги содржи самата аудио-визуелна програма. Препуштете им се со полна концентрација и уживајте!

Напомена

Оваа програма е така креирана да не може да биде штетна за корисникот. Но, поради почитувањето на клинички докажаните принципи на превенцијата, таа не се препорачува за индивидуи кои страдаат од функционални мозочни растројства (епилепсија, под дејство на дроги, интоксикација, исцрпеност итн.), психотично растројство и кои во моментот чувствуваат психичка растроеност, негативизам или тешкотии во вниманието.

Согласност

Се согласувам да ги следам упатствата, процедурите и напомените кои се однесуваат на оваа програма за интерактивна самопомош и прифаќам да постапувам според нив.


Цена: 150 ден.

Цена: 2000 ден.
Цена: 500 ден.

Што е тоа стрес?

Дали, колку и кога е опасен?

Информирајте се правилно за стресот и стресните последици!

Колку сте под стрес?

Колкава ви е склоноста и ризикот кон стресни пореметувања во моментов?

Дали сте анксиозен, депресивен?

Имате ли панични напади?

Тестирајте се бесплатно!

Сакате да научите како да го регулирате стресот?

Одберете го вистинскиот програм за самопомош!

Имате потреба од стручен совет?

Советувајте се он-лајн!

Сакате да учествувате во заштитени групни дискусии?

Бидете учесник на клупскиот форум!

Имате потреба од достап до специјални програми за регулирање на стресот и стресните последици?

Станете член на Антистрес Клуб!

Сакате неограничен месечен пристап до аудио-визуелните програми?

Станете член на Антистрес Клуб!