Забрзано стареење и стрес

Научниците докажале дека поради присуство на хроничен стрес во организмот доаѓа до забрзано стареење.Успешното регулирање на стресот е основа на "антиејџинг" медицината...

Стрес и карцином

Хроничниот стрес и трауматските настани во животот го "рушат" имунитетот.Научниците докажале дека под нивно дејство имунолошкиот систем дозволува појава и ширење на карцином...

Форум – Дали живееме во стрес

Дали живееме под стрес? Колку е стресот присутен во секојдневието? Што се најчестите причини за стрес денес? Членовите на Антистрес клуб дискутираат во клупскиот форум...


Ново!! Антистрес он-лајн!

Аудио-визуелни АНТИСТРЕС, ВЕЛНЕС и АНТИЕЈЏИНГ програми.

Научете ги вештините на:

релаксационен тренинг

Психомоторна релаксација

висцерален тренинг

Регулирање на стресот во внатрешните органи

позитивен тренинг

Позитивно програмирање на мислите

самоисцелување тренинг

Покренување на моќта на самоисцелување

контемплативен тренинг

Смирувачка медитација и влез во здрав сон

вионизер

Ресетирање на врската ум-тело

Ефикасни програми за минимална цена!
Едноставни за употреба!

Д-р Звонко Џокиќ

Специјалист по невропсихијатрија

 • Асистент на катедрата по неврологија и психијатрија, Медицински факултет Скопје, 1987-1992
 

Психоаналитички психотерапевт

 • Тренинг и супервизија 1986-1990, ментор Проф. Др. Миодраг Мицев, Медицински факултет Скопје
 • Клиничка супервизија и лерн анализа 1991-1994, Др. Светлана Илиева, Лондон, УК
 • Приватна пракса 1992 –
 

Психодрама тренер

 • Оксфорд сертификат – клиничко ниво, 1991, УК
 • 1993 – ја основал Психодрамската асоцијација на Македонија, претседател 1993-1998 и 2005-2009
 • Психодрама практичар, 1994
 • Психодрама тренер, 1996
 

ЕМДР Практичар

 • ЕМДР Ниво 1, Роџер Соломон, САД, 2007
 • ЕМДР Ниво 2, Роџер Соломон, САД, 2008
 • ЕМДР Практичар, ЕЦП, 2012
 

Експерт по стрес менаџмент

 • Повеќе од дваесет и пет години истражувачка и практична работа на полето на стресните пореметувања, психосоматиката и психоимунологијата
 • Работа со воени трауми, креатор на специјални обуки на лекари и терапевти за работа со трауматизирани (тимови на Меѓународниот Црвен крст, Лекари без граници, Каритас интернационал, МЦМС итн.), 1991 – 2001
 • Го основал првиот центар за интегративен стрес менаџмент во РМ и регионот, 2002, (во склоп на неговиот Центар за хумани релации)
 • Креатор на единствениот програм за дијагностика и третман на стресните пореметувања
 • Креатор на Интерактивните програми за самопомош


1996 – 2002 бил член на Борд-от на Европската асоција за психотерапија (ЕАП)

Тренер по кумуникациски вештини

 • Го формирал центарот за обуки во склоп на Центарот за хумани релации – Скопје. 1994, (прв од таков тип на просторот на бивша Југославија)
 • ​Голем број на изведени тренинзи за групи, тимови и поединци од бизнис, невладини и владини организации, 1994-2011
 

Експерт во ХР менаџмент

 • Долгогодишно искуство во планирање, водење и пратење на целени ХР програми во повеќе деловни организации од различни области (телекомуникации, ИТ, електростопанство, прехрана, продажба итн.)
 

ПР консултант

 • Стручен консултант во неколку капмањи за подигање на јавната свест („Цело е кога има се“ итн.)
 

Консултант во спорт

 • Креирање и изведување на специјални ментални тренинзи за врвни такмичари (индивидуални спортови кои бараат изразен психички напор)
 

Проект менаџер

 • Повеќе од сто креирани и изведени проекти во различни области (психотерапија, стрес, комуникација, бизнис, едукација, медицина, јавна свест, уметност, спорт итн.)
 

Иноватор

 • Патенти: МК/П/2006/431; МК/П/2007/295
 • Брендови: Мултифокална комбинирана психотерапија; Интегративен стрес менаџмент; Мултилевел ментал коучинг; Концентрично самоисцелување; Психодиета; Интерактивни средства за самопомош (InInSHD): Vionizer, Daily Magic Messages, Daily Healing Messages, Relaxation Training, Visceral Training, Positive Training, Self-healing Training, Contemplative Training
 

Книги

 • „Психодрама“, Скопје, Зојдер, 1995 (прва книга на Балканот од таа област)
 • „Креативен процес и психоанализа“, Скопје, Магор, 2000; Белград, Дерета, 2007
 • „Кој е следниот“, Скопје, Три, 2005
 • „The Dragon’s Day“, www.zvonkodzokic.com, 2008
 • „Моќта на психодрама“, Нови Сад, Психополис институт, 2010
 • „Репликанти и општество“, Белград, Службен гласник, 2011
 

Уметност

 • Наградуван автор во областа на уметничката фотографија, 1979 – 1989, автор на седум самостојни изложби
 • Учесник на повеќе заеднички уметнички проекти
 

Спорт

 • Шах, 1976 – 1980, мајсторски кандидат
 • Џудо, карате, тенис

 

Контакт:
info@zvonkodzokic.com
www.zvonkodzokic.com

Што е тоа стрес?

Дали, колку и кога е опасен?

Информирајте се правилно за стресот и стресните последици!

Колку сте под стрес?

Колкава ви е склоноста и ризикот кон стресни пореметувања во моментов?

Дали сте анксиозен, депресивен?

Имате ли панични напади?

Тестирајте се бесплатно!

Сакате да научите како да го регулирате стресот?

Одберете го вистинскиот програм за самопомош!

Имате потреба од стручен совет?

Советувајте се он-лајн!

Сакате да учествувате во заштитени групни дискусии?

Бидете учесник на клупскиот форум!

Имате потреба од достап до специјални програми за регулирање на стресот и стресните последици?

Станете член на Антистрес Клуб!

Сакате неограничен месечен пристап до аудио-визуелните програми?

Станете член на Антистрес Клуб!